субота, 4 маја, 2024
vesti online

Грчка и даље затрпана ђубретом

Војска и специјалне јединице владин план „Бе” за решавање проблема
Аутор: Јасмина Павловић Стаменићчетвртак, 29.06.2017. у 11:13

(Фото Принтскрин)

(Фото Принтскрин)

(Фото Ј. П.С.)

(Фото Ј. П.С.)

(Фото Принтскрин)

(Фото Принтскрин)

Од нашег дописника
Атина – Грчка до даљњег остаје затрпана тонама ђубрета сем ако у помоћ не прискочи војска и специјалне јединице! На температури од 40 степени смрад се шири атинским улицама, постоји реалан страх од епидемије, санитарне екипе на најугроженијим местима у центру прскају гомиле отпада дезинфекционим средствима.

Запослени у грчкој служби градске чистоће су ступили у једнодневни штрајк, а на  улице главног града Грчке на протесте су изашле стотине демонстраната са намером да главно окупљање буде пред зградом парламента. То је, како кажу представници синдиката запослених у градској чистоћи, још једно упозорење на њихову решеност да истрају до краја у захтевима да нови колективни уговори обухвате све запослене без делимичних решења која би, како страхују, многе могла да оставе без посла.

Уколико данас не буде никаквог договора, уколико штрајк који траје већ 12 дана буде настављен, влада се спрема да активира план „Б” и да до недеље рашчисти ђубре. Како је саопштио владин представник за штампу, на улице ће изаћи војска и санитарне екипе.

 (Poliotika)