субота, 27 априла, 2024
vesti online

Dopuna istrage protiv Čovića: O šteti za državu posle veštačenja

 

 Državni pravobranilac u dopuni istrage protiv bivšeg šefa Koordinacionog centra za mahinacije na KiM. Nije utvrđeno šta je izgrađeno, ni ko je odgovoranNE mogu da se izjasnim da li je država pretrpela štetu ili ne, jer u ovom slučaju nisu urađeni ni građevinsko ni finansijsko veštačenje…

Ovo je u ponedeljak, prema nezvaničnim informacijama, pred Tužilaštvom za organizovani kriminal izjavio državni pravobranilac u sklopu dopune istrage protiv Nebojše Čovića, bivšeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, Bojana Radovanovića, vlasnika FK BASK iz Beograda i preduzeća “Masters” i još četiri osobe kojima se na teret stavljaju malverzacije sa novcem namenjenim za izgradnju stanova u Kosovskoj Mitrovici 2004. godine.

To su, kako navodi naš izvor, između ostalog istakli i svedoci iz Građevinske direkcije Srbije, koji su u ponedeljak takođe saslušani.

– Oni su se decidno izjasnili da je Građevinska direkcija nadzirala radove i o tome obaveštavala resorno Ministarstvo za kapitalne investicije, kao i da su imali svoje inžinjere na terenu koji su pratili izvođenje radova – kaže naš izvor. – Sigurni su da se građevinskim veštačenjem može tačno utvrditi šta je urađeno, a šta nije. Sa druge strane, jedan svedok iz Kosovske Mitrovice u ponedeljak je kazao da su objekti izgrađeni i da je o svim fazama izgradnje obaveštavana Građevinska direkcija Srbije.(Novosti)