петак, 26 априла, 2024
vesti online

DOKAZ SKANDALOZNA PLJAČKA NARODA: Vlada Srbije poklonila 22 miliona dolara građana bogatim Arapima!

BEOGRAD – Vlada Srbije odlučila je da pomogne avio-kompaniji „Er Srbija“ – u kojoj skoro polovinu vlasništva ima arapska firma „Etihad“. Ova odluka naišla je na negovodanje javnosti, ocenjujući je kao sramnu jer se bogatim Arapima poklanja novac građana Srbije, kojima se smanjuju plate i penzije i prete masovni otkazi.

Ta pomoć, takođe, nanosi štetu beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ koji je u državnom vlasništvu i neće moći da naplati preko 2,3 milijarde dinara (22 miliona dolara) duga koji je „Er Srbija“ (Air Serbia) napravila, otkriva KRIK.

Od kada je „Etihadu“ prodala 49 odsto vlasništva u nacionalnoj avio-kompaniji 2013. godine, Vlada se hvali da je zaključila dobar posao i da je „Er Serbija“ postala firma koja stranom partneru i državi donosi profit. Visina dugovanja, kao i potreba Vlade da interveniše da se oni otpišu na štetu budžeta, govore obrnuto.

Novinari KRIK-a došli su do Zaključka Vlade kojim se aerodromu predlaže otpust dugovanja Er Srbija nastala u periodu od 1. oktobra 2014. do 18. septembra 2015. godine. (Kurir)