четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

STAO PROJEKAT BEOGRAD NA VODI: Arapi pobesneli zbog pumpanja troškova!

Arapski investitor je zaustavio radove na „Beogradu na vodi“, najskupljem i najsumnjivijem projektu u Srbiji, i to zbog otkrića da ga srpski partner potkrada!

Kako Kurir saznaje, Arapi su u kontroli dosadašnjih poslova u gradnji otkrili da je srpska strana naduvala troškove u zajedničkoj firmi, i to tako što je izvođač radova „nabildovao“ fakture za troškove izgradnje!

 

– Nadležni u kompaniji koja je potpisala ugovor sa državom Srbijom o formiranju zajedničkog preduzeća „Beograd na vodi“ uočili su da su troškovi gradnje veći nego za slične radove na drugim lokacijama u svetu gde takođe grade. Zato su poslali inspekcijski tim iz centrale i kada su detaljnije zavirili u finansije, uočili su razne nepravilnosti u plaćanju radova na gradnji „Beograda na vodi“. Kada su uporedili troškove nekih drugih njihovih investicija, otkrili su da je gradnja u Beogradu daleko skuplja i da su fakturisani ne samo uvećani troškovi već i neki nepostojeći. Zbog toga su obustavili radove – otkriva naš dobro obavešten izvor i dodaje:

GRADONAČELNIK SINIŠA MALI NE ZNA ZAŠTO SE PARTNERI IZ EMIRATA POVLAČE, FOTO: NEMANJA PANČIĆ

Manje mehanizacije

– Doskoro je na gradilištu bilo kao u košnici, a sada je broj radnika sveden na minimum. Međutim, i radnici koji su ostali praktično ništa ne rade – dodaje izvor Kurira.

U to se juče uverio i reporter Kurira, koji je na gradilištu zatekao svega nekoliko radnika. Evidentno je i da je na gradilištu manje mehanizacije. (Kurir)