Sada i zvanično: Đoković zbog premora ne igra u Torontu 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Organizatori turnira u Torontu saopštili su da je Novak Đoković odustao od učešća ove godine, a najbolji srpski teniser kao razlog je naveo – umor.

Đoković, nosilac 23 Gren slem titule, prošle nedelje poražen je u finalu Vimbldona od Španca Karlosa Alkaraza, a učešće na turniru u Londonu bilo je pre svega fizički, ali i emocionalno, prilično iscrpljujuće za trenutno drugog tenisera sveta.

Turnir u Torontu bio je jedan od Novakovih omiljenih, na njemu je četiri puta podizao trofej.

„Uvek sam uživao tokom boravka u Kanadi, ali nakon razgovora sa mojim timom doneo sam odluku za koju smatram da je ispravna. Želeo bih da se zahvalim Karlu Hejlu, direktoru turnira, na razumevanju ove odluke. Zaista se nadam da ću u budućnosti imati prilike da igram u Kanadi, u Torontu, pred sjajnom publikom“, kazao je Đoković, na čije reči se nadovezao Hajl.

„Razočarani smo što Novak neće biti na našem turniru. On je fantastčan igrač, znamo da su navijači jedva čekali da ga videovde. Nedostajaće nam, ali još uvek imamo potvrđenu listusjajnih igrača, uključujući 41 od 42 najbolja na svetu“.

Đoković je več dobio i zamenu na turniru u Torontu, umesto njega nastupaće Amerikanac Kristofer Jubenks, koji će se naći u glavnom žrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.