понедељак, 13 маја, 2024
vesti online

Đetićima smetaju ruske kritike

PONOVO su Crnogorcima zasmetale packe iz Moskve na račun želje da uđu u NATO, pa su se sada naljutili na kritike koje im je zbog toga lansirao Dmitrij Rogozin, potpredsednik Vlade Ruske Federacije. On je u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ poručio da će Crnogorci kao deo srpskog, slovenskobalkanskog sveta, dobro zažaliti zbog atlantskih integracija.

– Žao mi je zbog svega što se dešava u Crnoj Gori. Oni će zbog toga zažaliti. Ne narod, nego mala grupa ljudi koja donosi odluke – poručio je Rogozin.

Hitro su reagovali iz Ministarstva spoljnih poslova u Podgorici, poručujući da integracije Crne Gore u NATO nisu usmerene ni protiv koga, dodajući da zvanična Podgorica vodi politiku razvoja zarad stabilnosti i bezbednosti, daljeg ekonomskog razvoja i unapređenja kvaliteta života svih građana. Uz to, Crnogorci se ne odriču spoljnopolitičkih prioriteta, članstva u EU i NATO, ističući da će ostati istrajni u tom poslu.

Ipak, deo crnogorske opozicije (SNP) pokrenuo je inicijativu za prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o članstvu države u vojnu alijansu i za samo nekoliko dana paraf je stavilo preko 10.000 građana! Taj broj je značajno uvećan preksinoć na Trgu republike u Podgorici prilikom dočeka pravoslavne Nove godine, kada je za potpis bilo otvoreno nekoliko mesta. (Novosti)