понедељак, 29 априла, 2024
vesti online

Bivši gradski menadžer optužen da je oštetio Beograd za 860 miliona

Osim Aleksandra Bijelića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, optuženo još osam osoba
Autor: Miroslava Derikonjićutorak, 11.10.2016. u 22:00

Александар Бијелић (Фото Танјуг)

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu koju je protiv bivšeg beogradskog menadžera Aleksandra Bijelića i još osam okrivljenih podiglo beogradsko Više javno tužilaštvo. Većina okrivljenih, njih osmoro, tereti se za zloupotrebu službenog položaja prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra 2014. godine, dok se jedna osoba sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Da su zloupotrebili službeni položaj terete se i nekadašnji direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, predsednica Komisije za javnu nabavku radova na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra Danka Šotra i članovi pomenute komisije Slobodan Stević i Elizabeta Troha. Za isto delo optuženi su i Blagojevićev pomoćnik Radovan Drača i osnivači kompanije „Balkan gradnja” Slavko Božić i Nada Ćubić, dok se direktor ovog preduzeća Mile Zekić sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja. (Politika)