уторак, 14 маја, 2024
vesti online

Zaštitne maske za Egipat

Kruševac – Predstavnici kruševačke Trajal korporacije i egipatske vojske potpisali su danas u toj fabrici ugovor o isporuci zaštitinih maski za potrebe egipatske vojske, vredan milion i 100.000 dolara.

U istoj vrednosti ugovor će biti realizovan i u narednih deset godina.

Generalni direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić izjavio je posle potpisivanja ugovora, koji je u ime egipatske vojske potpisao ovlašćeni zastupnik egipatske vojske i dugogodišnji zastupnik Trajala Muhamed Usama Abdel Rahim, da mu je zadovoljstvo što će ta fabrika u narednih deset godina isporučivati zaštitne maske vojsci koja se svrstava u jednu od najjačih i najmnogobrojnijih u svetu.

Rekao je da poseban značaj ovoj kupovini daje i to što je egipatska armija jedna od nabolje snabdevenih u svetu, kao i to što su izuzetno probirljivi prilikom kupovine i isključivo kupuju od NATO proizvođača koji su bazirani sa transferom tehnologije u Egiptu, gde ima devet vojnih industrija.

Naš program sa maskama dokaz je da je naša maska jedna od najboljih u svetu i time ćemo praktično održati tradiciju daljeg snabdevanja egipatske vojske zaštitnim maskama, što sa sobom povlači čitavu lepezu proizvoda koje mogu da se izvoze jednoj tako velikoj i snažnoj vojsci, rekao je on.

Istakao je da je od velikog značaja za potpisivanje ovog ugovora bilo i to što je Vojska Srbije od Trajal korporacije kupila prvu količinu zaštitnih maski.

„Ovaj ugovor ne bi bilo moguće realizovati bez kupovine maski za potrebe Vojske Srbije, jer prvo što vas partneri pitaju je da li proizvod isporučujete domaćoj armiji“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, sa realizacijom ugovora se krenulo odmah, prva isporuka vredna 1,1 milion dolara očekuje se u martu naredne godine, a već u avgustu sledi nova isporuka zaštitnih maski, u istoj vrednosti.

U „Trajal korporaciji“ u okviru koje rade dve gumarske fabrike i dve fabrike namenske proizvodnje zaposleno je 1.164 radnika, od čega 184 u Fabrici zaštitnih sredstava koja se bavi zaštitnim maskama.

Trajal korporacija je imala neuspešnu privatizaciju, koja je nakon sedam godina raskinuta krajem 2013.godine, a do sredine naredne godine nalazi se pod zaštitom države kao jedna od 17 strateški bitnih fabrika.

– (Danas)