субота, 27 априла, 2024
vesti online

URNEBESNO Stanari Ulice Bahtijara Vagabzade pokušavaju da izgovore ime svoje ulice

Naši reporteri posetili su stanovnike Ulice Bahtijara Vagabzade i upitali znaju li kako im se od juče zove ulica. Kako zvuče pokušaji da izgovore novi naziv pogledajte u videu.

Zapravo, kuće u delu Borske ulice koji je poneo ime Bahtijara Vagabzade koje smo posetili vode se na adrese Baštovanska i Banjički put, jer su, kako kažu meštani one postojale i pre izgradnje Borske. Da li će i oni sada biti zvanično na novoj adresi ni sami ne znaju, ali ime ulice koja je ponela novo ime teško da će zapamtiti.

– Pet puta sam išao da čitam i nikako da zapamtim. Da li je Egipćanin ili šta li je, nemam pojma… Moja kuća se vodila na Banjički put, ne znam koja mi je adresa više, da li Banjički put, Pere Velimirvića ili ovaj novi neki. Ako me neko od prijatelja pita gde živim, reći ću ‘na krivini iza Čačanina’, a sve ću da pišem po staroj aadresi, pa neka poštar traži gde je ulica – priča Slađan Trajković čija kuća se nalazi blizu novopostavljene table.

 

Drugi stanari sa kojima smo razgovarali vode se kao da stanuju u Baštovanskoj ulici, ali svoje posetioce upućuju na Borsku, u koju gledaju. Teško im je da zamisle da će ubuduće govoriti Bahtijara Vagabzade, a ne veruju ni da će im se menjati adresa.

-To ja prvi put čujem, to mi je strana reč faktički. Ne mogu ja to da izgovorim, lomim jezik – kazao je jedan od stanara.

 

Slaviša Mojsilović nasmejao je kada je čuo kako će se zvati ulica na koju izlazi njegovo dvorište.

– Trebalo bi da je to Borska, ali sve ove kuće pripadaju Baštovanskoj ulici, jer je ona postojala pre nego što je napravljena Borska. Ne znam ni ko je taj čovek i ne mogu da zamislim da izgovaram to ime ulice – sa osmehom kaže on. (BLIC)