четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

Bolna ispovest: Ukrali su mi bebu na porođaju, a lažu da je umrla

Juče je prošlo pet meseci od kako sam se porodila u Višegradskoj, i tada su mi rekli da je moja beba umrla na porođaju. Ipak, ja znam da to nije istina i uverena sam da je moja ćerka i dalje živa, priča za „24 sata“ Ratka Račić (36) iz Raške.

Ubeđena da joj je beba ukradena: Ratka Račić

Ratka se 17. marta porodila u Višegradskoj u Beogradu, jer u Raškoj nema ginekološke klinike na kojoj bi mogla da vodi trudnoću. Mislila je da će u prestonici imati najbolji tretman.

– Trudnoća je tekla sasvim normalno, ali sam redovno išla na kontrole, jer sam ja rođena sa spojenim prstima, pa su strahovali da bi i dete moglo da ima nekih problema. Srećom, beba je bila zdrava, a trudnoća je do poslednjeg trenutka tekla kao po loju. A onda su 17. marta, lekari u GAK Višegradska odlučili da ipak treba da se porodim carskim rezom – priseća se Ratka.

Iako su je od pola 11 ujutru držali na stolu i čekali da krene prirodno da se porađa bez ikakve indukcije, tek u šest popodne su lekari odlučili da je ipak stave pod totalnu anesteziju i izvrše porođaj carskim rezom.

– Pre toga mi je doktor presekao vodenjak i bio je bele boje, kako i treba. Onda su me stavili pod totalnu anesteziju, a kad sam se probudila, došla je doktorka i rekla mi da je moja beba umrla – priča drhtavim glasom Ratka.

Nije želela da vidi svoje mrtvo dete da joj ne bi ostalo takvo u uspomeni, ali zna da su joj rekli da je u pitanju bila devojčica. Rekli su joj da mora da potpiše da zvanično ne želi da vidi dete.

 

– Onako ošamućena posle anestezije, potpisala sam sve što su mi dali – kaže naša sagovornica, uverena da joj je beba živa i prodata negde u inostranstvu.

 

Nastavak njene ispovesti i priču o naučniku koji je patentirao uređaj koji bi mogao da spreči krađu beba možete pročitati na sajtu „24 sata“.
(BLIC)