субота, 27 априла, 2024
vesti online

Srbin držao narko-harem za šverc droge

Kosta Radanović (51), koji je juče uhapšen zbog sumnje da je vođa međunarodnog narko-kartela, blizak je prijatelj Sretena Jocića i Vinetua Čokovića.

Uhapšeni Radanović sumnjiči se da je organizator krijumčarenja narkotika i da je poslom rukovodio iz Beograda.

Na “mere” je stavljen još početkom godine, a ono što je vrlo interesantno jeste to da je Radanović sarađivao sa Čokovićem, Budvaninom koji je kao šef međunarodne grupe krijumčara narkotika 16. juna uhapšen u Španiji i na teret mu se stavlja šverc 3,5 tona kokaina. Tokom istrage otkriveno je da je Radanović ranije bio u prijateljskim odnosima i sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji u zatvoru služi kaznu za naručeno ubistvo.

Od početka ove godine u nekoliko navrata u Evropi i Africi zaplenjena je droga koja se dovodi u vezu s Radanovićem. Interesantno je da su od četiri otkrivena slučaja, kako se ispostavilo, u tri kuriri bile žene u zrelim godinama. To su bile Radanovićeve bliske prijateljice, devojke njegovih saradnika, čak i najbliže rođake.

U četiri otkrivena slučaja zaplenjeno je 4.196 grama kokaina i 3.130 grama heroina ukupne vrednosti oko 300.000 evra. (Blic)