среда, 1 маја, 2024
vesti online

SRBIJA DOČEKALA NOVU 2018. GODINU: Najluđa noć proslavljena na trgovima

Program na Trgu Republike počeo je u podne, nastupima bendova „Branimir i neprijatelji“, „The gift“, zatim „juens“ i novosadska afro-pozitiva, a žurku je zatvorio di džej Dirty

NOVI SAD – Veliki broj Novođana, ali i turista i posetilaca iz drugih gradova, okupio se uveliko u centru Novog Sada, gde je u toku niz različitih umetničkih zabavnih programa koje organizuje Fondacija Evropska prestonica kulture 2021, povodom dočeka 2018. godine.

 

Proslava Nove godine u Novom Sadu traje još od prepodnevnih sati, kada je u okviru zvaničnog programa počelo slavlje za najlmadje na klizalištu „Ledena šuma“ u Dunavskom parku, uz nastupe dečijih horova, pozorišnih trupa i muzičara, a posetio ih je i Deda Mraz.

 

Program na Trgu Republike počeo je u podne, nastupima bendova „Branimir i neprijatelji“, „The gift“, zatim „juens“ i novosadska afro-pozitiva, a žurku je zatvorio di džej Dirty.

 

Očekuje se da će na binu na centralnom Trgu slobode u 21 sat izaći Darko Rundek, a zatim „Plavi orkestar“, uz koji će okupljeni dočekati ponoć. Slavlje će biti nastavljeno uz bend S.A.R.S, koji će svirati do 1.00 posle ponoći.

 

Oni koji Novu godinu dočekuju u Novom Sadu imaće i vizuelno umetnički spektakl koji su režirali pozornišni reditelji i umetnici, a najavljen je i najveći vatromet do sada, koji će biti deo vizuele prezentacije Evropske prestonice kulture. (KURIR)