субота, 27 априла, 2024
vesti online

JEDVA POBEGLE Albanci pokušali da otmu dve srpske devojčice

Albanci su sinoć oko 20 časova pokušali u selu Preoce da kidnapuju dve devojčice, inače rođene sestre stare 12 i 14 godina.

silovanje indijanka indija devojčica silovana

Deca preplašena, Foto: Profimedia

Devojčice iz porodice Jovanović su napadnute dok su se vraćale kući iz posete stricu.

– Bile smo sa majkom kod strica, ona je požurila kući jer su nam došli gosti, sestra je otišla do prodavnice i u tom trenutku naišao je automobil, usporio je, gotovo se zaustavio, otvorio se prozor i osetila sam udarac – rekla je starija devojčica za Telegraf.

Njena mlađa sestra, koja je izašla iz prodavnice u međuvremenu je čula da napadači govore albanski jezik. Njih dve su nekako uspele da pobegnu.

Porodica slučaj nije prijavila policiji iz “straha, a i sumnje da bi policija bilo šta preduzela”.

Predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić je najoštrije osudio incident u selu Preoce.

– Napad na devojčice je za svaku osudu, nažalost incident nije prijavljen, pa samim tim nije ni registrovan – rekao je Karadžić i dodao da će od nadležnih organa zahtevati da istraže slučaj i istakao kao problem lošu osvetljenost u Preocu.

– Ulice su prometne, nisu osvetljene, nema ni ležećih policajaca, generalno u svim srpskim sredinama u opštini, radimo na rešavanju tog problema i nastojaćemo da ga u dogledno vreme rešimo, ne samo u Preocu, čime će i bezbednost naših gradjana biti podignuta – rekao je Karadžić.

Preoce je selo u središnjem delu Kosova šest kilometara južno od Prištine, na magistralnom putu Priština – Skoplje i važi za saobraćajnu raskrsnicu puteva zbog čega je neophodno da se preduzmu mere za poboljšanje bezbednosti meštana.

Trenutno u selu živi više od 100 srpskih porodica. (Alo)