петак, 21 јуна, 2024
vesti online

SKANDAL U NEMAČKOJ Angela Merkel sa čadorom na glavi i minaretima u pozadini

Nemačka televizija ARD je u emisiji „Beriht in Berlin“ pokazala fotomontažu kancelara Angele Merkel sa crnim čadorom na glavi i miniaretima u pozadini, što je na društvenim mrežama izazvalo puno kritičkih komentara i kritika da je televizija otišla predaleko i čak negativno iskoristila slobodu medija, prenose danas nemački mediji.

Sporni prilog ARD

ARD je odlučno odbacio sve kritike da takvom formom izražavanja može doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama.
„Radujemo se kritikama i žalimo veoma što našu predstavu nemačkog kancelara neki nisu razumeli…. To je bilo u vezi sa temom emisije o vrednostima našeg društva. Moderator emisije je govorio o uspesima našeg zapadnog društva – slobodi mišljenja, slobodi medijia i ravnopravnosti. Te slobode odslikavaju se u formi naše predstave. Naravno, tom slikom smo želeli i da probudimo pažnju i polarizaciju…“ saopštio je javni servis ARD, naglašavajući da oni, ipak, smatraju legitimnim takvu formu izražavanja i da odlučno odbaciju sve kritike da će takvim načinom doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama, prenose mediji.

U opštoj navali izbeglica na Nemačku, zbog čega se Merkelova našla na udaru političara i iz sopstvenih političkih redova i najnovijim procenama da bi se u Nemačkoj do kraja godine moglo naći i 1,5 miliona izbeglica, medji, a i ARD, postavljaju osnovna pitanja kako će to uticati na zapadne vrednosti nemačkog društva i da li je zemlja u stanju da se izbori sa tolikom lavinom ljudi. (Blic)