петак, 21 јуна, 2024
vesti online

RAT PISMIMA Tasovac: Bujošević nije uradio ništa što se od njega očekuje

Minitar kulture i informisanja Ivan Tasovac nastavio je večeras polemiku sa generalnim direktorom RTS Draganom Bujoševićem i ostao pri stavu da direktor RTS do sada nije uradio ništa što se od njega očekuje.

Tasovac Bujoševiću: Zašto ne radiš svoj posao

Tasovac u pismu pita Bujoševića zašto ne radi svoj posao, kao na primer njegov kolega sa HRT, istakavši da „ništa ne može da razgali čoveka kao dobra halucinacija“.

Direktor HRT bi, veruje Tasovac, umesto da ministru piše pisma, današnji dan iskoristio da prošeta do EPS i proba da sa njima dogovori kako da spoje uplatnice za struju i taksu.
Država će svoj deo obaveza, kada je reč o finansiranju javnih servisa ispuniti i uplatiće četiri milijarde dinara iz budžeta u tu svrhu, naglasio je Tasovac, a Bujoševića upitao št će on da uradi.

 

„Šta ćete vi da uradite i šta ćete uraditi ako se ustanovi da niste sposobni da uradite“, pitao je Tasovac.

 

Ministar je takođe naveo i da u Zakonu o javnim medijskim servisima, koji se bavi ovlašćenjima generalnog direktora, nema reči „pretplata“ ili „taksa“, ali da ima to da „direktor mora da organizuje i upravlja procesom rada i vodi poslovanje ustanove“.

 

„To što se za vas vođenje poslovanja svodi na ideju da premijer i ministar smisle kako da se naplati taksa, jeste problem, ali nije moj“, naveo je on u pismu direktoru RTS.

 

Tasovac podseća da Statut RTS-a, u svom članu 43, stav 12, predvidja da je posao direktora i da „organizuje, nadzire i odgovara za sistem koji obezbedjuje finansiranje RTS iz takse“.

 

„Ju! Otkud sada to tu! Da zovemo Vučića da promeni statut? Da uzme na sebe obavezu iz tog člana? A vi ga posle ubedite da niste hteli da ga postavite za inkasanta“, poručuje Tasovac. (Blic)