недеља, 5 маја, 2024
vesti online

Ракетни напад на сиријске војне базе

Према тврдњама званичних сиријских медија ракете су стигле из британских и америчких база у северном делу Јордана и да је испаљено укупно девет пројектила
понедељак, 30.04.2018. у 08:45

Нови напад ракетама на сиријске владине трупе (Фото АП)

АМАН – Сиријска војска саопштила је да су неколико војних база у провинцијама Хами и Алепу погодиле ракете у, како је окарактерисала, новој „непријатељској агресији”, пренела је сиријска државна телевизија, пренео је Ројтерс.

Иранска агенција Исна објавила је, цитирајући стране изворе, да је у синоћњим ракетним нападима на северу Сирије убијено најмање 40 људи и 60 особа рањено, наглашавајући да је међу жртвама и 18 Иранаца, преноси Анса.

Наводи се да су према тврдњама званичних сиријских медија ракете стигле из британских и америчких база у северном делу Јордана и да је испаљено укупно девет пројектила.

Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Великој Британији, са друге стране тврди да изгледа да је ракетне нападе извео Израел и да је гађано складиште ракета земља-земља у бази на северу Сирије познатој као Бригада 47, а у њима је убијено 26 провладиних бораца, већином Иранаца, уз четворо Сиријаца.

АП наводи да је Техеран послао хиљаде бораца које Иран подржава како би помогли снаге сиријског председника Башара ал Асада у седмогодишњем грађанском рату.

Ракетни напади су се догодили у 22:30 часова по локалном времену.

Државна телевизија је претходно објавила да су се експлозије сукцесивно чуле у руралним деловима провинције Хама и да власти истражују њихов узрок. (Танјуг),(POLITIKA)