субота, 27 априла, 2024
vesti online

PRLJAVA ZNAČKA: Žandarmi držali fabriku droge u Novom Sadu

U akciji kojom je razbijena narko grupa u Novom Sadu uhapšena su i dva pripadnika žandarmerije.

Zaplenjeni narkotici i oružje novosadske kriminalne grupe (Foto: JuTjub)

Policija je u sredu u Novom Sadu razbila šestočlanu kriminalnu grupu

osumnjičenu za neovlašćenu proizvodnju i trgovinu drogom i zaplenila veliku količinu narkotika, oružja, municije, kao i četiri automobila. Iza rešetaka su se našla i dva pripadnika novosadskog odreda žandarmerije Andrej Polovina (40) i Srđan Dakić (37).

Lisice su stavljene i Miletu Taniću (38), takođe iz Novog Sada, kao i Aleksi Kolomejcu (50) iz Kelebije, Željku Kneževiću (54) i Vojislavu Jovaševiću (34) iz Subotice. Policija sumnja da su dvojica pripadnika MUP bili na čelu ove kriminalne grupe.

U sinhronizovanoj akciji u noći između utorka i srede obavljen je pretres na nekoliko lokacija. U blizini granice sa Mađarskom, na Kelebiji, u kući Alekse Kolomejca nađeno je 45.000 tableta „rivotril“. U poslovno-stambenom objektu u Novom Sadu u Ulici vojvode Bojovića, koji je koristio Andrej Polovina, pronađeno je više od 70.000 raznih tableta za koje se sumnja da su psihoaktivne. Pored toga, u mini laboratoriji za proizvodnju sintetičke droge, otkriveno je i oko 20 kilograma praha, raspoređenog u tri velike kante. Ova supstanca je odneta na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o narkotiku.

– Sumnja se da je nepoznata supstanca korišćena za proizvodnju sintetičke droge, a da je mašina služila za pravljenje tableta – navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.(Pravda)