субота, 27 априла, 2024
Zdravlje

Pretnja novog virusa

Zdravlje

Navike koje mogu sprečiti razvoj depresije

Vesti online pre 9 sati
Devetogodišnje istraživanje na skoro 300.000 ljudi pokazalo je da način života može biti važniji od genetskih faktora rizika kada je u pitanju depresija. Svakodnevne navike koje smanjuju rizik od depresije. Prema novoj studiji, navike zdravog… »

Ovo su znaci da unosite previše šećera u organizam

B92 pre 9 sati
Iako se umerena potrošnja šecera može tolerisati, prekomerna konzumacija šecera može potencijalno dovesti do nekih zdravstvenih komplikacija. Ali šta se tačno dešava kada jedete previše šecera? „Važno je voditi računa o unosu šecera i… »

Lekari upozoravaju: Uzdržavanje od kijanja može da bude opasno

Euronews pre 5 sati
Svako uzdržavanje od kijanja može da uzrokuje ozbiljnu povredu grla, navodi se u lekarskim nalazima bolnice Najnsvil u škotskom gradu Dandi koji su publikovani u naučnom žurnalu BMJ, piše Gardijan. Lekari kao upozoravajući primer navode slučaj… »

Svetska zdravstvena organizacija proglasila uzbunu za celi svet: Pretnja novog virusa

Telegraf pre 12 sati
Mpox virusi, ranije nazvani majmunske boginje, prenose se bliskim fizičkim kontaktom. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je uzbunu zbog velike epidemije mpoksa, ranije zvanih majmunske boginje, u Demokratskoj Republici Kongo, ali i u celom… »

Zašto najviše žena zatrudni tokom praznika?

B92 pre 1 sat
Poznato je da se u avgustu i septembru rađa najviše dece, odnosno da najviše žena zatrudni tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Međutim, razlog za to nisu sami praznici, već kvalitet sperme! Istraživači su otkrili da muškarci imaju… »

Dve namirnice koje neočekivano povećavaju šećer u krvi

B92 pre 2 sata
Iako je uticaj rafinisanih šećera i prerađenih ugljenih hidrata na šećer u krvi dobro poznat, ne biste ni slutili da krivci leže i u naizgled bezopasnoj hrani, piše She Finds. Mišel Sari, stručnjak EHealth projekta, otkrio je koje to dve „zdrave“… »

Pitali smo doktorku šta možemo da uradimo kad je vazduh ovako zagađen

Nova pre 6 sati
Nažalost, ne mnogo. Ekstremno zagađenje vazduha već je postalo hronični problem Srbije, i ponovo je Beograd u top 10 najzagađenijih gradova na svetu. Najstrašnije je što kad se upali „crveno“ (a nije retkost ni „ljubičasto“) upozorenje –… »