недеља, 16 јуна, 2024
vesti online

Poledica: Roba se preusmerava ka Rumuniji i Bugarskoj

Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja, infrastrukture i gradjevinarstva Miroslav Poledica rekao je danas da se zbog zatvorene granice sa Hrvatskom robni tokovi već preusmeravaju ka Rumuniji i Bugarskoj.

On je u izjavi Tanjugu podsetio da je na graničnom prelazu Batrovci izlaz iz Srbije blokiran od pre dva dana, a od noćas je blokiran i ulaz u Srbiju zbog pada carinskog sistema sa hrvatske strane.

– „Sa naše strane je kolona kamiona od 12 kilometara, sa hrvatske strane, ulaz u Srbiju, kolona je pet kilometara. U kolonama su i domaći i strani prevoznici. Postoji direktna i indirektna šteta, jer svaki kamion i kada stoji pravi trošak“ – rekao je on.
Poledica je ukazao da se šteta ispoljava i kroz manji obim naplate putarina, slabiju prodaju goriva, roba se kvari u kamionima…
– Štete su evidentne, ali je teško reći u kojoj meri. Sigurno je da sa naše strane danas stoji 500-600 kamiona koji su puni robe, neki idu na utovare. Vlada čini sve napore da na adekvatan način reši situaciju što pre“ – istakao je Poledica.

(Blic)