недеља, 16 јуна, 2024
vesti online

Milanović poručio Srbiji: Šaraj malo, brate, šalji ih u Mađarsku

Hrvatski premijer Zoran Milanović tvrdi da srpska privreda ima veću štetu od zatvaranja graničnog prelaza Bajakovo za teretni saobraćaj nego privreda u Hrvatskoj.

Zoran Milanović

Milanović je, kako je javila hrvatska TV N1 komentarišući eventualnu štetu koja je nastala i koja će, kako su javili hrvatski mediji, tek nastati zbog zatvaranja graničnog prelaza za terentni saobraćaj, kazao:
„Šteta zbog zatvaranja Bajakova je veća za srpsku privredu nego za hrvatsku. Nije to dobro, ali nismo mi budale, vidite šta rade.“

 

Zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode šou. Zašto? Za to će pred Bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: „Šaraj malo, brate. Šalji malo gore u Mađarsku i Rumuniju“, rekao je Milanović.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Zagreba da otvori Bajakovo i u suprotnom najavio da će Beograd tražiti međunarodnu zaštitu ili uvesti protivmere.
Povodom jednostranih sankcija koje je Vlada Hrvatske uvela protiv Srbije premijer Aleksandar Vučić je za posle podne zakazao hitnu sednicu vlade.
Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić poručio je, međutim, da je Hrvatska spremna da potpuno zatvoriti prelaz Bajakovo-Batrovci na granici sa Srbijom, ukoliko to bude potrebno, i optužio je Srbiju da organizovano šalje izbeglice u Hrvatsku, umesto u Mađarsku. (Blic)