субота, 27 априла, 2024
vesti online

Откривена илегална фабрика пића

Koсовска Митровица – Фабрика у којој су се производила и дистрибуирала фалсификована алкохолна пића и вода „одмењска” откривена је у селу Бановићи, а у акцији је ухапшена једна особа.

У овом селу, подно самих обронака Копаоника, али и на две локације у Лешку, у општини Лепосавић, припадници Косовске полицијске станице у Лепосавићу у сарадњи са Регионалном истражном јединицом Митровица север, пронашли су машине за производњу и пуњење алкохолних пића, велике количине амбалаже за пуњење пића, налепница, затварача, као и амбалажу за даљу дистрибуцију.

Како су на ванредној конференцији за новинаре навели Жељко Бојић, шеф оперативе Косовске полиције регионалне јединице север и Бесим Хоти, заменик регионалног командира Косовске полиције, једна особа је приведена због кривичног дела производње и стављања у промет штетних прехрамбених производа, док се за другом трага.

Заплена је у току, а реч је о скупим алкохолним пићима – „џек данијелс” и „балантајнс”, „пелинковац”, Таковска „виљамовка”, „дуња” – винима „ждрепчева крв”, „медвеђа крв”, Тиквешка „смедеревка”, као и води „одмењска”.

Како су изјавили Бојић и Хоти, истрага ће се проширити и на продајне објекте, како би се утврдило евентуално учешће самих продаваца у набавци илегалних производа.

– Полицијске јединице из Лепосавића и Косовске Митровице су на терену, а случај преузима јединица за привредни криминал. Чињеница да је реч о великим количинама, говори о томе да су се ова пића већ нашла на тржишту, на шта указују и одређена оперативна сазнања. Све што буде пронађено на тржишту, биће повучено и одузето – казао је Бојић на конференцији за новинаре у Косовској Митровици. (politika)