четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

Orban: I Soroš je kriv za izbegličku krizu

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je danas levičare, finansijere, aktiviste, ali i američkog milijardera Džordža Soroša da snose odgovornost za aktuelnu izbegličku krizu u Evropi.

EU se od organizovane institucije kreće ka anarhiji: Viktor Orban

-Ovom invazijom migranata s jedne strane upravljaju krijumčari, a sa druge oni aktivisti za ljudska prava koji podržavaju sve ono što slabi nacionalne države – rekao je Orban mađarskom državnom radiju.
Ovaj zapadni način razmišljanja i mreža aktivista su možda najbolje predstavljeni u liku Džordža Soroša, dodao je on, javio je AFP.

Prema Orbanovim rečima, ako se „ne izborimo za Evropu onda će se ostvariti snovi nekih finansijera, transnacionalnih aktivista i funkcionera koje niko nije birao“.
On je, takođe, ukazao da je evropska levica radila na podrivanju nacionalnih država u korist međunarodnih i kosmopolitskih zajednica.
– Teško je zamisliti da velike evropske države sa ogromnim funkcionalnim obaveštajnim službama nisu bile spremne za priliv nekoliko hiljada izbeglica u Evropu – napomenuo je on.
Ono što se danas dešava, kako je rekao, nema demokratsku osnovu, a EU se od organizovane institucije kreće ka anarhiji.
– Ljudi u Evropi počinju da se bude i shvataju da je imigracija kulturološko pitanje i da je naš identitet – zaključio je Orban. (Blic)