петак, 26 априла, 2024
vesti online

OBRAČUN U NOVOM PAZARU Upucan jedan od pet najtraženijih begunaca sa EUROPOLOVE POTERNICE

Novopazarac Izet Ajdinović, kojeg je Europol označio kao jednog od pet najtraženijih begunaca u Evropi, ranjen je jutros u pucnjavi koja se desila u blizini Novopazarske banje.

Europol begunci - Izet Ajdinović (treći s leva)

Foto: Europol / screenshotEuropol begunci – Izet Ajdinović (treći s leva)

– Nakon kraće svađe između njega i E. Bibića, Bibić je izvadio pištolj i pucao u pravcu Ajdinovića. Tom prilikom on je zadobio dve prostrelne rane, jedan metak ga je pogodio u stopalo, a drugi u levu butinu. Bibić je nakon toga pobegao, a Ajdinoviću je ukazana pomoć u novopazarskoj bolnici i njegovo stanje je stabilno – kažu u policiji.

Prema nezvaničnim podacima, Ajdinović i Bibić su od ranije u sukobu, pa je to verovatno i povod za okršaj.

Inače, Ajdinović se na listi najtraženijih kriminalaca u Evropi nalazi zbog kidnapovanja i uzimanja talaca, ucene, kao i organizovane pljačke.

– Ajdinović je bio vođa grupe koja je pre dve godine u Luksemburgu izvela brutalnu pljačku – navodi se na sajtu Europola.

Na pitanje „Blica“, kako je moguće da je Ajdinović na slobodi u Srbiji, u novopazarskoj policiji nam je rečeno da oni nemaju nikakvu poternicu za njim i da u Srbiji nije poznat po takvim krivičnim delima.

Povređeni Izet Ajdinović je prebačen u Opštu bolnicu gde su mu lekari ukazali pomoć nakon čega je njegovo stanje stabilizovano. E.B. je nakon pucnjave pobegao i policija traga za njim.

Prema Europolovoj poternici, Ajdinović je u inostranstvu počinio pljačku i otmicu – zarobio je čitavu porodicu u Luksemburgu.