SSP: Banda sa fantomkama nasrnula na decu u školskom dvorištu u selu Rakovica, gde su bili pripadnici policije 1Selo Rakovica Foto: Wikipedia/Alekksandar

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Avalski venac saopštio je danas da je u subotu uveče „organizovana banda, sa fantomkama na glavama i hladnim oružjem, upala u školsko dvorište u selu Rakovica i nasrnula na okupljenu decu“, od kojih su neka, po saznanjima, „završila sa posekotinama i hematomima“.

Branislav Radosavljević iz Opštinskog odbora SSP Avalski venac upitao je u pisanoj izjavi kako je moguće da se posle tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, a posebno nakon tragedije kod Mladenovca koja je počela u školskom dvorištu, desi ovako nešto

„Gde su bili pripadnici policije? Kako nisu imali nikakva saznanja da se ovako nešto sprema? Šta još treba da se desi da bi ljudi iz vrha shvatili u šta su pretvorili zemlju i šta su posledice toga?“, pita Radosavljević i ističe da je „sistem opet zakazao“.

On je ocenio da je ovakva situacija, koja je zadesila građane, rezultat činjenice da vlast ignoriše nasilje koje raste iz dana u dan.

„Ništa se nije promenilo od dana kada su se zločini desili. Bezbednost naše dece je ugrožena više neko ikad. Na žalost, imamo vlast koja na to okreće glavu“, ocenio je Radosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.