петак, 21 јуна, 2024
vesti online

NAPETO: Ukrajina zatvorila granicu sa Krimom

Funkcionisanje teretnog saobraćaja iz Ukrajine na Krim u potpunosti je obustavljeno. Sva tri prelaza su zatvorena za teretna vozila, saopštava ukrajinska agencija „Unian“.

Foto: novorosinform.org

Oko 200 kamiona ne može da isporuči robu sa teritorije Ukrajine na Krim zbog blokade koja je počela na inicijativu lidera neregistrovane organizacije „Medžlis krimskih tatara“ i podržanoj pristalicama ekstremističke organizacije „Desni sektor“.

Foto: novorosinform.org

Predsednik Republike Krim Sergej Aksjonov nazvao je ovu situaciju smešnom i uporedio je sa crtanim filmom. „Akcija me više podseća na scenario crtanog filma ‘Pljačka na italijanski način’, gde se Mario čitavo vreme spremao da opljačka banku i upozorava nedelju dana ranije — krećem, pljačkam, uskoro krećem, novac ću dati kada opljačkam banku. Cilj je verovatno ista: preneti svojim poveriocima, da se barem nešto radi sa ciljem stvaranja neke destruktivne pozicije na granici sa Republikom Krim, jer su Krimljani odavno spremni za to“, rekao je šef regiona. „Za Krim je to još jedna komedija koja se pokreće na ekranima televizora. Svi sa interesovanjem prate čime će se to završiti, koliko će izdržati. Iskreno, nama je smešno“, dodao je Aksjonov. (Pravda)