уторак, 30 априла, 2024
vesti online

MUKE NAŠIH RADNIKA U SLOVAČKOJ Napili se, pa ostali bez ičega!

Redakciji „Alo!” obratili su se radnici koji tvrde da ih je poslodavac ostavio u Slovačkoj bukvalno na ulici, bez novca i hrane.

– Jedna grupa nas radnika iz Srbije otišla je u Slovačku da radi preko agencije „JPM Personal services“. Radili smo, ali kada je došlo vreme isplate, ostavljeni smo bez igde ičega… Trenutno se nalazimo u mestu Seređ, u Slovačkoj, bez novca, bez smeštaja i bez ikakve šanse da se vratimo kući. Danima smo bez hrane – požalili su nam se radnici. No, u kompaniji „JPM Personal services“ imaju sasvim drugačiju verziju ovog događaja.

– Četvorica radnika su dobila otkaz zbog pijanstva na poslu, jer se to ovde ne toleriše. Oni su došli u Slovačku 8. januara ove godine i ne znam kako zamišljaju da u EU uzmu novac koji su odradili za dva dana onako kako oni hoće. Ako misle da nešto nije kako treba, neka se slobodno obrate našoj ambasadi u toj zemlji. Platio sam im prevoz do Slovačke, kao i smeštaj za mesec dana, a oni sada traže da im se plati za ukupno odrađenih 16 sati u fabrici, i to probnog rada. To mi stvarno ne pada na pamet – rekao je za „Alo!” izvesni Miroslav Barna iz kompanije „JPM Personal services“.

Da ipak nije sve baš kako tvrde u toj kompaniji, kažu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

– Ambasada u Bratislavi je odmah reagovala. Prema informacijama do kojih su došli, vlasnik tvrdi da je isplatio skoro sav novac, ali da se deo novca vratio njemu „Vestern unionom“, kao i da će gledati da reši taj problem. Traženi su mu dokazi s tim u vezi – naveo je za „Alo!” Ivica Tončev, državni sekretar zadužen za kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije. Kako dodaje, u Slovačkoj posluje dvadesetak firmi koje posreduju na sličan način. (Alo)