петак, 3 маја, 2024
vesti online

MILO PROGLASIO POBEDU „Crna Gora nastavlja evropski put“

Lider Demokratske partije Crne Gore Milo Đukanović proglasio je večeras pobedu te partije na parlamentarnim izborima i poručio da je DPS odbranio Crnu Goru i njen put ka evroatlantskim integracijama, te najavio da će ta stranka sa svojim tradicionalnim partnerima, manjinskim partijama, vrlo brzo formirati novu vladu.

Milo Đukanović

Foto: Profimedia Milo Đukanović

Đukanović je, obraćajući se iz štaba stranke, poručio da je DPS osvojila 36 mandata u crnogorskom parlamentu, što je značajno više nego što je osvojilo gotovo 15 stranaka opozicije okupljenih u različitih grupama i koalicijama.

Aktuelni premijer je zahvalio biračima i poručio da je DPS odbranio Crnu Goru i pravo da, kako je rekao, slobodno upravljamo našom budućnošću.

– S pravom se radujete, DPS je opet pobedila – poručio je Đukanović svojim pristalicama i dodao da je ta stranka osvojila 159.000 glasova, odnosno 36 mandata.

To je, kako je rekao, tačno duplo više od prvog narednog konkurenta

– Da pomognemo našim konkurentima da se razaberu – rekao je Đukanović, navodeći da je DPS osvojio više glasova nego koalicija Ključ, DF i socijaldemokrate zajedno.

Koliko, kazao je, čovek može da izgubi kontakt s realnošću da na kraju izbornog dana dovede u pitanje pobedu i da bez elementarnog političkog dostojanstva pravi porođenja sa onim što je DPS sam osvojio.

– Velika se sila upregla protiv male Crne Gore. Nije bilo lako – poručio je on, dodavši da Crna Gora nastavlja putem sigurne evropske budućnosti. (Blic)