NA železničkoj stanici u Šidu, u četvrtak oko 6.30 došlo je do jake eksplozije u kojoj su povređena četiri migranta. Nesreća se dogodila kada su azilanti ušli u praznu cisternu koja je prethodno prevozila opasnu materiju heksen. Kako „Novosti“ saznaju, neko od njih je slučajno zakačio žicu pod velikim strujnim naponom i tako izazvao detonaciju.

Posle lekarske pomoći u sremskomitrovačkoj bolnici, četiri povređene osobe su sa teškim opekotinama transportovane u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Jak prasak alarmirao je radnike železnice, ali i meštane Šida koji su se u jutarnjim satima našli u blizini koloseka. Prema prvim informacijama, prazna cisterna na sedmom koloseku vraćala se iz Pančeva za Antverpen u Belgiji. To su migranti videli kao šansu za ilegalni prelazak granice i ulazak u Hrvatsku.

– Na mestu nesreće zatekli smo četiri osobe sa vidljivim opekotinama. Povrede su nastale usled strujnog udara, prilikom pokušaja ulaska u cisternu. Malo dalje primećeno je desetak migranata, koji su počeli da beže. Mi smo odmah pozvali ekipe Hitne pomoći, vatrogasce i policiju i isključili napon od četvrtog do desetog koloseka – kažu u „Železnicama Srbije“.

Povređeni migranti su nakon reanimacije prevezeni u bolnicu.

– Dovezene su četiri osobe uzrasta između 20 i 30 godina, sa teškim telesnim povredama. Reč je o unutrašnjim opekotinama disajnih puteva i spoljašnjim opekotinama trećeg i četvrtog stepena u predelu gornjih i donjih ekstremiteta i lica – kaže za naš list Biljana Sremčić, portparol Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Posle nesreće vatrogasna služba je pregledala cisternu, a „Infrastruktura železnice Srbije“ obavila je tehničko-kolski pregled i uključila napon. Tek tada je železnički saobraćaj u stanici Šid ponovo uspostavljen. (Novosti)