субота, 27 априла, 2024
IstaknutoVestivesti online

Marinika Tepić komentariše sankcije Amerike

Tepić o Vulinu: U svakoj normalnoj državi Vlada bi danas pala

VESTI 11. jul 202319:09 0 komentara
N1

„Aleksandar Vulin, od danas inkriminisano lice umešano u trgovinu drogom, korupciju i kriminal, jedan je od najbližih saradnika Aleksandra Vučića. To pokazuje i činjenica da je tri puta postavljen na mesto ministra, a trenutno šef državne bezbednosti. U svakoj normalnoj državi Vlada bi danas pala, a predsednik države podneo ostavku“, navela je, u pisanoj izjavi, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Podsetimo, direktor BIA Aleksandar Vulin našao se na listi onih koji su pod američkim sankcijama, a na teret mu SAD stavljaju umešanost u „organizovani kriminal, trgovinu narkoticima“ i da je zloupotrebom javne funkcije pomagao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove „ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije“, a Rusiji obezbeđivao „platformu za dalji, maligni uticaj u regionu“.

Tepićeva je navela da su godinama upozoravali „na nelegalnosti Vulina i njegovih najbližih saradnika“.

„Od neometanog kriminalnog delovanja Belivuk klana, do scene kada je na Vulina reagovao policijski pas obučen za otkrivanje droga. Kulminacija svega bila je Vulinova promocija u Jovanjici, najvećoj fabrici droge u Evropi, za koju je suđenje u toku i za koju je jasno da je državni projekat. I pored svega toga, kao i skandaloznih političkih izjava, uvreda i na račun srpske opozicije, ali drugih država, umešanosti u aferu prisluškivanja ruskih opozicionara, Aleksandar Vučić je Vulinu iz mandata u mandat omogućavao da rukovodi najosetljivijim sistemima i na taj način ga sve vreme štitio“, navela je Marinika Tepić, stoji u saopštenju SSP.

Aleksandar Vulin je, podseća ona, za sve ove godine ministrovanja u ministarstvima odbrane i policije, a sada i šefa BIA, sve vreme imao pristup najosetljivijim državnim tajnama, koje bi trebalo da koristi u borbi protiv kriminala i terorizma, „umesto da u njih bude umešan“.

„Šteta po međunarodni ugled Srbije je ogromna, a sada je hitno i neophodno da ozbiljne i nezavisne istrage otkriju do koje mere je bezbednosni sistem države kompromitovan zarad najsramnijih nelegalnih poslova u koje je Aleksandar Vulin bio umešan“, istakla je ona.

KOMENTARI (29)