субота, 27 априла, 2024
vesti online

Marin Le Pen: Želim da uništim Evropsku uniju!

Lider najjače francuske stranke Marin le Pen i njena sestričina Marion Marešal, nova zvezda Nacionalnog fronta, odbacuju EU i evro, ne žele migrante u Francuskoj i smatraju da svi koji žive u toj zemlji treba da poštuju osnove hrišćanstva na kojima je izgrađena Francuska.

Marin Le Pen (Foto: JuTjub)

Marin le Pen, lider trenutno najjače francuske stranke Nacionalni front, otvoreno želi da uništi EU, a njena sestričina Marion još je radikalnija u svojim stavovima.

„Želim da uništim EU, a ne Evropu. Verujem u Evropu nacionalnih država. U Evropu koja se zasniva na saradnji. Ali, ne verujem u ovu „evropsku sovjetsku uniju“, poručuje Marin le Pen.

Marin je na čelu stranke nasledila svog oca Žan Mari le Pena, koji je imao ekstremne nacionalne stavove. Zbog takvih stavova Marin ga je izbacila iz stranke sa željom da partiju učini prihvatljivijom Francuzima, u čemu je i uspela.

Marin le Pen predstavlja se kao branilac francuskog identiteta i obećava biračima „Francusku bez globalizacije“. Ona želi državu bez migranata, bez evra i članstva u EU. Ruskog predsednika Putina smatra velikim rodoljubom i borcem protiv dekadencije Zapada.

Le Penova se zalaže za ukidanje zajedničkog tržišta u Evropi i uvođenje odgovarajućih carina, kao i za to da se potpuno ograniči useljavanje. „Nema nikakvog smisla to što smo primili 10 miliona stranaca u proteklih 30 godina. Ja sam za Evropu nacija i volela bih da možemo da izgradimo Evropu koja će se širiti, ali na zemlje koje su sačuvale svoj suverenitet i koje bi radile zajedno u kooperativnim projektima“, navodi ona.

Marin le Pen, koja je po struci advokat, protivi se dolasku izbeglica u Evropu.

„Ako ništa ne preduzmemo, ovaj dolazak izbeglica biće kao invazija varvara u 4. veku, a i posledice će biti iste. Ovo ludilo moramo odmah zaustaviti kako bismo spasili svoje društvo, slobodu i identitet“, poručuje Le Penova.

Ona optužuje Nemce da primaju izbjeglice „jer žele robove“ i poručuje da Francuska neće otvoriti vrata „svetskoj bedi“.

Međutim, Marin je mnogo umerenija od dolazeće francuske političke zvijezde Marion le Pen (25), kćerke svoje sestre i unuke Žan Mari le Pena.

Marin je strogo katolički orentisana i radikalno odbacuje istopolne brakove, abortus i veoma se protivi useljavanju u Francusku.

Mediji navode da je Marion lepa, obrazovana i elokventna, da briljira u debatama i da je ultrakonzervativna.

Za politiku se zainteresovala kada joj je bilo 15, a u Nacionalni Front se učlanila sa 18 godina. Insistira na tradicionalnoj porodici.

Ona insistira i na tome da bi svi, uključujući i sedam miliona muslimana u Francuskoj, trebalo da prihvate „francuski identitet ukorenjen u hrišćanstvu“.

„Mi nismo zemlja islama. Muslimani mogu biti u Francuskoj samo ako slede običaje i životni stil koji je oblikovan u 16 vekova hrišćanstva. U našoj zemlji ne nosimo veo i ne želimo džamije veličine katedrala“, poručuje Marion le Pen, nova zvezda Nacionalnog fronta.

(Pravda)