субота, 27 априла, 2024
vesti online

MAĐARI PRETE MIGRANTIMA Vratićemo vas u Srbiju

Mađarska će od sutra potpuno zatvoriti svoje granice za izbeglice, a premijer Viktor Orban preti da će svakoga ko ipak uspe da uđe u tu zemlju poslati u Srbiju.

Životne drame na granici sa Mađarskom

U tom cilju, u mestu Reske, na granici Mađarske sa Srbijom, raspoređeno je 4.300 mađarskih vojnika naoružanih automatima, koji su čak dobili dozvolu da pucaju ako ih migranti na neki način ugroze.
Našu zemlju ove jeseni i zime čeka drama, jer u EU procenjuju da će narednih meseci čak 500.000 migranata pokušati da uđe u Uniju!

Sa terena, na granici sa Mađarskom, stižu vesti da se broj migranata povećava, jer žele da pređu šengensku granicu pre 15. septembra, za kada je Mađarska zakazala totalno zatvaranje granice za izbeglice.
„Blic“ je ministre u Vladi Srbije pitao šta će Srbija da radi kada Orban zatvori granicu i počne da nam vraća izbeglice.

Mađarska je na svoju granicu rasporedila 4.300 vojnika sa automatima

– Srbija će i dalje biti dobar domaćin, prema izbeglicama ćemo se ophoditi humano, u skladu sa evropskim vrednostima i međunarodnim zakonima. Ako njihovo kretanje bude dodatno otežano, moguće je da će promeniti pravac ili će naći neke druge načine da stignu do svog odredišta. Ti ljudi nemaju više šta da izgube – kaže za „Blic“ ministar policije Nebojša Stefanović.
Kako ističe, MUP i dalje intenzivno radi na evidenciji i registraciji svih lica koja ulaze i izlaze iz zemlje. (Blic)