четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

Na Bajakovu nije moguć ulaz sa srpskim pasošem

Na graničnom prelazu Bajakovo posle početka primene mera Vlade Srbije prema Hrvatskoj u tu zemlju onemogućen je ulaz svima koji imaju srpski pasoš, rekla je izveštaču Tanjuga srpska granična policija na Batrovcima.

Izveštač Tanjuga javlja da su neka vozila i autobusi posle ponoći vraćeni sa graničnog prelaza Bajakovo u Srbiju.
Autobus „Laste“ na liniji Beograd-Banjaluka koji ima beogradske registarske oznake vraćen je sa Bajakova oko 1.30 sati, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku.

„Kada smo došli na granicu vratili su nas sa obrazloženjem – ne može srpsko vozilo, niti srpski pasoš da prođe u Hrvatsku ni na jednom prelazu“, rekla je
Ona dodaje da šofer hoće da se vrati za Beograd, ali da putnici insistiraju da se još zadrze na prelazu Batrovci očekujući da će možda uspeti da prođu.putnica Draginja Živanović iz Smedereva koja je sa sestrom posla u Bosansku Gradišku.
 

Radovan Galić koji je sa suprugom pošao iz Grocke na sahranu u Hrvatskoj rekao je takođe da su im hrvatski graničari poručili da „svi sa srpskim pasošem kao i sve što je srpsko ne moze da uđe nijednim prevozom u Hrvatsku“.
Boško Bjelošev kaže da je australijski državljanin i da ne može da nastavi put za Banjaluku, jer je autobus vraćen.
„Trebalo bi da zovem australijsku ambasadu da vidim šta ću ja ovde na sred puta. Da li treba da idem pešice za Banjaluku“, rekao je ovaj putnik.(Blic)