субота, 4 маја, 2024
vesti online

LEKOVITO BILJE JOVANOVIC 0695497340

BILJE I ZDRAVLJE 13.08.15.

Crevne bakterije menjaju emocije

Aktuelno/ Džulija Enders, autorka svetskog hita „Ključ tela” za „Bilje i zdravlje“

Utemeljena na najnovijim medicinskim istraživanjima, knjiga „Ključ tela“ mlade naučnice Džulije Enders, na neposredan i duhovit način otkriva koliko su creva složen i značajan organ. dalje

 

Smirite kijanje i svrab

Lečenje biljem/ Polenske alergije

Kijanje izazvano peckanjem i svrabom sluzokože disajnih organa, curenje iz nosa, crvenilo i suzenje očiju samo su neki od simptoma polenske alergije.  dalje

Da se lakše diše

Opširnije: BILJE I ZDRAVLJE 13.08.15.

Vitamini,minerali i oligoelementi

Tablica vitamina

Vitamini

Vitamini su prirodne supstance u hrani, neophodne telu da bi moglo savršeno da funkcioniše. Svaki vitamin ima svoju ulogu u organizmu. Vitamini su uglavnom aktivni u razvoju nervnog sistema, vida, brojnih reakcija u organizmu, ali i u mineralizaciji kostiju.

1 komentara

Minerali

Minerali su izuzetno važni za zdravlje, a putem hrane se neprekidno obnavljaju u našem organizmu. Pročitajte u kojim ih namirnicama možete naći, kako da prepoznate kada vašem organizmu nedostaju i čime doprinose našem zdravlju.

0 komentara

Kada postoji veća potreba za vitaminima

Saznajte u kojim životnim situacijama naše telo ima potrebu za većom dozom minerala i vitamina, ojačajte svoj odbrambeni sistem i sačuvajte zdravlje.

0 komentara

Sačuvajte mladost uz pomoć vitamina

Neki od vitamina i minerala posebno su delotvorni u očuvanju kože i kose, kao i u celokupnom očuvanju mladog tela.

1 komentara

Šta „smeta“ vitaminima i mineralima

Antivitamini i antiminerali su činioci koji uništavaju vitamine i minerale, zbog čega je potrebno uzimati znatno veće količine sastojaka koji vam nedostaju.

0 komentara

Voda i leto idu ruku pod ruku.

Kako izbeći dehidrataciju tokom leta

Voda i leto idu ruku pod ruku. Od okeana do bazena u dvorištu, voda je za mnoge način života tokom vrelih dana. Međutim, mnogi zaboravljaju koliko je važno i piti dovoljnu količinu vode tokom vrelih letnjih dana.

Zdravlje žene | Bizlife | utorak, 11.08.2015. | 22:00

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zdravstveni stručnjak Johannah Sakimura govori o važnosti hidracije tokom ovih toplih letnjih meseci. Sakimura je magistrirala nutricionizam na Institutu za ljudsku ishranu Univerziteta Kolumbija, a ima i redovnu kolumnu o nutricionizmu u časopisu Everyday Health.

Leti je uvek problem kako se rashladiti. Znojenje je deo sistema regulacije tela, ali

Opširnije: Voda i leto idu ruku pod ruku.

Ekstrakt semenki grožđa kao lek

Ekstrakt semenki grožđa kao lek: Efikasan i kod najtežih bolesti

Nedavna studija je pokazala da ekstrakt semenki grožđa cilja ćelije raka koje su postale vrlo otporne na hemoterapiju, a pritom ne uništava zdrave ćelije.

Zdravlje žene | matrixworldhr.com | sreda, 12.08.2015. | 19:59

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Poznato je da što je rak napredniji, to je hemoterapija manje efikasna. Ali nova studija dokazuje upravo suprotan efekat ekstrakta semenki grožđa: što je rak napredniji, to bolje ekstrakt deluje na njegovo uništavanje. Povrh toga, studija takođe pokazuje da ekstrakt semenki grožđa cilja ćelije raka koje su postale vrlo otporne na hemoterapiju, a

Opširnije: Ekstrakt semenki grožđa kao lek

Jubilej D.C. Jarvis

Bolesti kod životinja

Ko je na mreži: 13 gostiju i nema prijavljenih članova