понедељак, 6 маја, 2024
vesti online

KAKO PUPS IZVLAČI PARE IZ POŠTE Etno-muzičari iz „Jeleka“ postali eksperti za PREDUZETNIŠTVO

Da su javna preduzeća partijski plen i da se njihov novac troši na stranačke aktivnosti, pokazuje i primer JP „Pošta Srbije“, preko kojeg direktorka Mira Petrović, član Partije penzionera, finansira aktivnosti svoje stranke.

Predsednik PUPS-a i narodna poslanica shvatili „Poštu Srbije“  kao partijski plen

Foto: O. Bunić / RAS SrbijaPredsednik PUPS-a i narodna poslanica shvatili „Poštu Srbije“ kao partijski plen

To, doduše, radi indirektno, sponzorišući ili donirajući delatnost Udruženja “Jelek” koje je, iako registrovano kao etno-muzička grupa, postalo glavni promoter političkih ideja Milana Krkobabića i to kroz organizovanje Sajma zadrugarstva i konferencije o porodičnom biznisu. To su projekti lidera PUPS-a, za čiju je realizaciju Mira Petrović u prošloj i ovoj godini iz kase „Pošte“ izdvojila oko 15.000 evra. Tako bar pokazuje istraživanje Transparentnosti Srbija o sponzorstvu i donacijama javnih preduzeća u koje je ”Blic” imao uvid, a iz koga se vidi da ova kompanija nalazi kanale kako da finansira partijske projekte.

Ti projekti nemaju dodirnih tačaka sa njihovom delatnošću, ali imaju sa političkim idejama aktuelnog ministra bez portfelja i predsednika PUPS-a Milana Krkobabića. Ono što bode oči je da se sa promenom političkih projekata Krokobabića menja i delatnost “Jeleka”, koji od stručnjaka za preduzetništvo postaju eksperti za zadrugarstvo, ali ono što ostaje isto, to je da „Pošta“ finansira njihov rad. (Blic)