недеља, 28 априла, 2024
vesti online

IZRAČUNALI SMO Koje grejanje će ove godine biti najjeftinije, a koje najskuplje

RTS: Vučić u ponedeljak sa Angelom Merkel

Vučić u ponedeljak sa Angelom Merkel

RTS
pre 5 sati
Premijer Srbije Aleksandar Vučić će posetu Berlinu početi sastankom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u 11 časova. Iako nije bilo planirano da se u ponedeljak tokom posete Nemačkoj sastane sa Angelom Merkel, Vučić je u nedelju udobio iznenadni poziv savetnika nemačke kancelarke. Vučića je… »

Lagard: Ukrajina iznenadila svet svojim reformama

Novi magazin
pre 7 sati
Generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard pozdravila je danas u Kijevu reforme koje su pokrenule ukrajinske vlasti, ocenivši da je to „iznenadilo ceo svet“. „Veoma me ohrabruje ostvareni napredak poslednjih nekoliko meseci…. Ukrajina je iznenadila svet“. rekla je… »

Broj izbeglica u Nemačkoj porastao na 15.000

Blic
pre 4 sata
Od subote do kasno večeras u Nemačku je stiglo 15.000 izbeglica iz Mađarske preko Austrije, javljaju nemački mediji, ukazujući da je najveći broj njih došao u Minhen, gde su dočekani aplauzom, a odatle rasporođeni po nemačkim pokrajinama. Gradonačelnik Minhena Diter Rajter zatražio je pomoć od… »

Vučić u oktobru u Moskvi, čekaju ga prijatna iznenađenja

Vesti online
pre 7 sati
Premijer Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u oktobru u Moskvu gde će se sastati sa najvišim ruskim zvaničnicima, potvrdio je za „Sputnjik“ ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin. On je dodao da se trenutno putem diplomatskih kanala vode pregovori o određivanju tačnog datuma njegoveposete…. »

Rašković – Ivić: SNS kupuje medije preko predstavnika

Blic pre 7 sati

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković-Ivić usprotivila se večeras privatizaciji medija u Srbiji jer se taj proces, kako smatra, obavlja na netransparentan način. Ona je ocenila da iza svega stoji vladajuća Srpska… »

Ekskurzija Maje Gojković na Kubi

Blic pre 9 sati

Predsednica parlamenta Maja Gojković nalazi se u poseti Kubi, gde je otputovala, ne mareći za štednju, biznis-klasom. Kako je “Blic” juče objavio sa njom je otputovao i njen savetnik Uroš Balov koji je prati na gotovo svim putovanjima, ali… »

Zašto nas više nema na Šangajskoj listi u matematici i fizici

Politika pre 7 sati

Univerzitet u Beogradu odbranio je i ove godine svoje mesto među 500 najboljih univerziteta na svetu na čuvenoj Šangajskoj listi, ali je ovu lepu vest donekle pomutila činjenica da nas nema među 200 najboljih u oblastima matematike i… »

SVI BI DA BUDU SIRIJCI Prevara koju otkrivaju pocepani dokumenti na granici Srbije i Mađarske

Blic pre 9 sati

HAJDUKOVO – Pakistanska lična karta u žbunju, bangladeška u polju kukuruza. Pocepana iračka vozačka dozvola sa fotografijama čoveka s brkovima u stilu Sadama Huseina, a na drugoj zabrađena žena sa stidljivim osmehom. Dokumenti razbacani na… »

Stepinac spasava vrh NDH

Blic
pre 9 sati

Mapa SAD kroz knjige

Večernje novosti
pre 5 sati

U kupovinu seksi igračaka inkognito

Večernje novosti
pre 5 sati

IZRAČUNALI SMO Koje grejanje će ove godine biti najjeftinije, a koje najskuplje

Blic pre 7 sati

Da bi građani ove zime zagrejali prosečan stan od šezdesetak kvadrata moraće da izdvoje od 27.000 do 210.000 dinara, u zavisnosti od grejnog tela koje koriste. I ove godine će, uprkos poskupljenju struje od 12 odsto, grejanje uz pomoć TA… »

Mihajlović: Srbija je nezaobilazna u jugostočnoj Evropi

Blic pre 6 sati

Veliki infrastrukturni projekti koje je prvo u Berlinu, a potom nedavno u Beču, kandidovao premijer Aleksandar Vučić, postali delovi velike evropske transportne mreže, izjavila je ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i… »

Rio – fenomenalna stvar

Danas pre 7 sati

Pobedom nad Argentinom odbojkašice Srbije ostvarile plasman na Olimpijske igre – 3:2. Beograd – Šansu koja im se ukazala porazom SAD od Rusije u osmom kolu Svetskog kupa odbojkašice Srbije maksimalno su iskoristile – trijumfom nad… »

Nole će pratiti ovaj duel: Čilić i Conga zakazali četvrtfinalni okršaj

Blic sport pre 8 sati

Marin Čilić i Žo-Vilfred Conga prošli su u četvrtfinale US Opena, u kome će međusobno odmeriti snage i, ako sve bude kako se očekuje od Novaka Đokovića, igrati za izlazak na megdan najboljem teniseru današnjice. Čilić je u četiri seta, sa… »

Brazil: 15 poginulo, 40 povređeno u udesu autobusa

Novi magazin pre 6 sati

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a 40 povređeno u udesu autobusa u Brazilu, saopštili su danas zvaničnici. Nesreća se dogodila na auto putu između popularnog brazilskog odmarališta Parati i mesta Trinidade, saopštio je portparol vatrogasne… »

Porošenko: Kijev pravi „plan B“ za Donbas

Blic pre 6 sati

Kijev radi na planu B za rešenje krize u Donbasu, ali je posvećen Sporazumu iz Minska, izjavio je danas ukrajinski predsednik Petro Porošenko. – Trenutno radim na planu B, ali još gajim nadu da ćemo održati mir i suverenitet – rekao je… »

Fudbaler svalio krivicu na lekare?!

Blic pre 8 sati

Fudbaler Stefan Mihajlović (21) izjavio je na saslušanju u tužilaštvu da su za smrt Dragana Radoičića (54) odgovorni lekari, a ne on, koji ga je udario?! Mihajlović je na svedočenju pojasnio da su lekari pružili neadekvatnu medicinsku negu… »

Ulcinj: Poginuo kada je motorom naleteo na bika

Blic pre 8 sati

Motociklista M. Z. (48) iz Bara je poginuo, a žena L. K. (44) iz Novog Sada je teško povređena kada je motor na kojem su bili udario u bika koji se nalazio na putu Ulcinj – Ada Bojana. Muškarac je od siline udarca odleteo sa motora i… »