недеља, 16 јуна, 2024
vesti online

Hrvatski ministar: Orban i Vulin su Miloševićevi pioniri koji bi silom, žicom i oružjem da rešavaju stvari

Vlast u Hrvatskoj, koju je početkom prošle sedmice zahvatio izbeglički talas i to u trenutku predizborne kampanje, svaku priliku koristi da pošalje poruku svojim glasačima, opoziciji, ali i da optuži vlasti susednih država, osim BiH, da su saveznici HDZ-a i Tomislava Karamarka.

„Karamarko, Vulin i Orban koriste iste reči protiv Hrvatske“: Ranko Ostojić

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić poručio je danas u Opatovcu da im Mađarska, kroz koju je prošlo najmanje pola miliona ljudi, što, neregistrovano, što registrovano, neće deliti lekcije.

 

Mađarsko otvaranje granice sa Srbijom objašnjava kao verovatni rezultat, kako je rekao, pritiska Srbije na Mađarsku, nakon što je Hrvatska zatvorila granične prelaze prema Srbiji (izuzev Bajakova).
“- Ta država Srbija očito nije imala drugog izbora nego da pregovara s Mađarskom. Umesto da izbeglice šalju nama, pa mi u Mađarsku, sada će to rešiti direktno sa svojim prijateljima – rekao je Ostojić, prenela je Hina.
Za Ostojića su, Karamarko i srpski ministar Aleksandar Vulin saveznici mađarskog premijera Orbana.
– To je ista ekipa, iste reči protiv hrvatske vlade koriste sva trojica – tvrdi Ostojić.
Ostojić ne priznaje Štab za pomoć izbeglicama, koji je formirala predsednica Kolinda Grabar Kitarović i naziva ga ““štabom za histeriju“”, a dolazak Karamarka u Tovarnik okarakterisao je kao novo “podmetanje noge” vlasti.
Karamarku je poručio da treba da se obrati, kako je rekao, svojim prijateljima Orbanu i Vulinu, koje je nazvao “Miloševićevim pionirima”, te da zajedno sa njima, kako je rekao, promoviše histeriju.
“- To je ista ekipa. Oni bi silom, žicom i oružjem pokušali da reše stvar” – kazao je Ostojić na konferenciji za novinare u Opatovcu.
Ogradivši se od Orbana, Vulina i Karamarka, Ostojić je rekao da su saveznici aktuelne hrvatske vlade papa Franja i nemačka kancelarka Angela Merkel. (Blic)