четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

FABRIKA DROGE U Kosjeriću otkrivena laboratorija puna marihuane, nađena roba vredna 20.000 evra!

U selu Brajkovići kod Kosjerića policija je otkrila laboratoriju sa skupocenom opremom za proizvodnju marihuane gde je zaplenjeno 42 kilograma surove marihuane, saznaje „Blic“.

Fabrika marihuane u Kosjeriću

Pod sumnjom da je uzgajao i sušio marihuanu uhapšen je Nebojša Petronijević (61) iz Brajkovića, vlasnik zgrade u kojoj je osim aparature za proizvodnju zatečeno i 212 posuda sa stabljikama indijske konoplje.

 

 

Petronijeviću je određena mera zadržavanja i on će uz krivičnu prijavu danas biti predat Višem tužilaštvu u Užicu.

Od nekoliko prostorija zgrade sa izolovanim zidovima, povrišine 200 kvadrata, dve odaje su bile u službi proizvodnje marihuane. U jednoj je gajena indijska konoplja, u drugoj je sušena.

Mada se policija još nije oglasila ovim povodom, informacije do kojih je došao „Blic“ kažu da je laboratorija bila opremljena digitalnom ventilacijom, aparaturom za podešavanje temperature, lampama koje su davale svetlost biljkama, prskalicama za zalivanje, ventilacionim sistemom za izvlačenje toplote i vlage.

 

Uhapšeni se tokom saslušanja branio ćutanjem, ali je inspektorima neformalno priznao da je u laboratoriju uložio 20.000 evra. Ispričao je da je radio u Holandiji a da je hiljadu semenki sa kojima je počeo ilegalnu rabotu nabavio u Beču. (Blic)