субота, 27 априла, 2024
vesti online

DS I NOVA IDU ZAJEDNO

Rakić-Vodinelić: Beogradom da upravljaju oni koji ga vole i koji znaju

Rakić-Vodinelić: Beogradom da upravljaju oni koji ga vole

– Umesto da bude grad budućnosti, Beograd je postao prestonica šunda, zapušten i prljav, izvor profita samo za članove vladajuće partije i njihove bliske prijatelje. Mi ćemo to da promenimo. NOVA i Demokratska stranka zalažu se za bezbedan Beograd, grad čiji će svi stanovnici imati jednaku perspektivu – poručili su Dragan Šutanovac i Vesna Rakić Vodinelić, ispred tima za Beograd NOVE i Demokratske stranke.

Aktivisti NOVE i Demokratske stranke, zajedno sa Vesnom Rakić-Vodinelić, predsednicom Saveta NOVE, i Draganom Šutanovcem, predsednikom DS, obišli su danas tri pijace u beogradskim opštinama Zvezdara i Voždovac. Kako su saopštili, dogovori sa građanima sklapaju se licem u lice, uz međusobno razumevanje, rukovanje i – najvažnije – poštovanje obećanog. Zato su se u prvim danima nove godine odlučili da učine upravo to: da kroz neposredan kontakt pitaju građane, saslušaju ih i dogovore se – kako Beograd zajedničkim snagama učiniti gradom po meri građana.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Oko 50.000 ljudi živi u Mirijevu. Njih niko nije pitao da li žele jarbole dok grad grca u problemima. Kao ni ostale Beograđane. Tako odgovorna vlast ne radi. I zato Vesna Rakić Vodinelić i @SutanovacDragan pitaju građane, i danas i sutra, i na mirijevskoj pijaci i bilo gde drugde

– Pijace su najstariji trgovi u Beogradu, sa velikom političkom tradicijom. Kao takve, mesta su koja najbolje oslikavaju stanje jednog grada i kako njegovi građani zaista žive. A žive loše! I to je rezultat štetočinske vlasti koja je politiku zamenila estradom, a javni interes privatnim. Za protekle četiri godine, pokazali su toliko osionosti, nepoštovanja zakona, licemerja i arogancije, da se više ne postavlja pitanje da li treba da odu. Oni moraju da odstupe i prepuste mesto onima koji vole ovaj grad i znaju da upravljaju njime. Ovo je poslednji trenutak, jer svaki dan koji oni provedu u zgradi Starog dvora predstavlja veliki korak unazad za Beograd i Beograđane – rekla je Rakić Vodinelić, kao budući nosilac zajedničke liste DS i NOVE.

 

Stranice dnevne štampe preplavljene su „crnom hronikom“, čime takođe, pored niskog životnog standarda, Beograd sve više liči na onaj iz 90-ih.

– Naš grad postao je poprište mafijaških obračuna, te ne prođe ni nedelja a da se ne desi neko novo brutalno ubistvo. To moramo da promenimo. Izbori su prilika da učinimo prvi korak ka stvaranju Beograda u kojem će se svaki pošten građanin osećati bezbedno – istakao je Dragan Šutanovac.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Sa Zvezdarcima razgovaramo o promenama u Beogradu: Poslednja vest o gradu u 2017. je pljačka budžeta, a prva u 2018. mafijaški obračun. To je bilans šest godina propadanja. Građani će ih kazniti na narednim izborima. @SutanovacDragan@NovaStranka

Predsednik DS i budući zajednički kandidat za gradonačelnika Beograda ocenio je i da aktuelna vlast svoje vladanje temelji na konstantnim neistinama, poturajući makete i lažne profite, dok one stvarne stavlja samo u svoj džep.

– Laž je i onih 130.000 noćenja za novogodišnji doček, isto kao i 30 miliona prihoda od turizma. Dok se oni bave izmišljanjem cifara, niko se ne bavi realnim potrebama grada. Zato je Beograd danas prljav, zapušten, sveden na centar šunda i jeftine zabave. Mi ćemo to da promenimo – poručio je Šutanovac.

 

mm

PRESS SLUŽBA