петак, 10 маја, 2024
vesti online

Crnogorska opozicija za „Blic“: Ne priznajemo rezultate izbora zbog DRŽAVNOG UDARA

Predstavnici Demokratskog fronta, Velike koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije večeras su na sastanku doneli jednoglasnu odluku da ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, održanih u nedelju, potvrđeno je „Blicu“.

Foto: Tanjug/AP

Predstavnici tih političkih subjekata su se saglasili da ne priznaju rezultate izbora imajući u vidu da su, kako se navodi, ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, „koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore“. Te partije dogovorile su se da ne priznaju rezultat jer se na izborni dan, kako kažu, desio pokušaj državnog udara, što je prema njima uticalo na rezultat.

– Posebno imajući u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara. Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori – kaže za „Blic“ Milan Knežević, član predsedništva Demokratskog fronta. (Blic)