субота, 27 априла, 2024
vesti online

Bujošević – Uvesti taksu na radio aparate

Dragan Bujošević u svom planu rada pod naslovom „RTS – šta da se radi“ traži uvođenje posebne takse na radio-aparate u svim vozilima… Planira i da na Drugom programu uvede „obrazovne rijalitije“

Dragan Bujošević(Foto: Jutjub)

Vlasnici svih vozila u Srbiji – automobila, kamiona, autobusa – uskoro će prilikom svake registracije plaćati godišnju TV pretplatu. Generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević, u svom planu rada, na osnovu koga je izabran, zahteva uvođenje posebne takse na radio-aparate u svim vozilima.

Bujošević u programu pod naslovom „RTS – šta da se radi“ predlaže da ova taksa iznosi 500 dinara. To bi, prema njegovom proračunu, Javnom servisu obezbedilo godišnji prihod od najmanje sedam miliona evra. Trebalo bi uvesti i taksu na radio, koja bi bila plaćana prilikom registracije automobila. Svako u kolima ima radio, naravno i u autobusima i kamionima. Ako bi taksa iznosila 500 dinara, godišnje bi se prihodovalo najmanje sedam miliona evra, navodi, između ostalog, Bujošević u svom programu, koji ima ukupno devet strana i ubedljivo je najkraći od programa koje su na konkursu podneli drugi kandidati.

U dokumentu se, osim ovog, pominje još jedna „genijalna“ ideja direktora RTS-a: uvođenje obrazovnih rijaliti-emisija na Drugom kanalu, koji bi bio oslobođen prenosa skupštinskih sednica.

Bujoševićeve ideje na osnovu kojih je izabran:
* plaćanje takse na radio
* plaćanje pretplate uz račun za kablovsku
* povećanje reklamnih minuta
* uvođenje vikend sportskih prenosa
* snimanje serija u saradnji sa CG, Hrvatskom i BiH
* rešiti višak zaposlenih na Javnom servisu
* uvođenje skupštinskog kanala
* poboljšanje emisije „Oko“
* uvođenje jednosatne spoljnopolitičke emisije
* produženje emisije „Ovo je Srbija“
* uvođenje obrazovnog rijalitija na Drugom programu RTS-a  (Pravda)