петак, 17 маја, 2024
vesti online

BIVŠI ŠEF IO POŠTENO NAPLATIO ANGAŽMAN U BANCI Smolić i Santovac podigli 550.000 € iz Komercijalne!

BIVŠI ŠEF IO POŠTENO NAPLATIO ANGAŽMAN U BANCI Smolić i Santovac podigli 550.000 € iz Komercijalne!

Ivica Smolić, donedavni predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, pre nego što je podneo ostavku na tu funkciju u aprilu ove godine podigao je sa računa te banke 300.000 evra navodne devizne štednje, saznaje „Alo!“.

Ivica Smolić

Ivica Smolić, Foto: RAS

Zanimljivo je da je gotovo istovremeno sa računa u Komercijalnoj banci štednju od 250.000 evra podigao i Dragan Santovac, Smolićev tadašnji zamenik.
Izvor „Alo!“ blizak vrhu ove banke sa najvećim udelom državnog kapitala tvrdi da su i Smolić i Santovac pomenuti novac uzeli od premija koje su dobili u banci, pored mesečnih zarada koje su iznosile i do 15.000 evra! Takođe, za pomenute premije navodno nisu imali saglasnost Upravnog odbora banke.
„Alo!“ je ovu informaciju pokušao da proveri u Komercijalnoj banci, ali ni posle više dana čekanja nismo dobili odgovore na pitanja koja smo im uredno poslali elektronskom poštom.

Dragan Santovac

Dragan Santovac, Foto: RAS

Ono što je izvesno, Komercijalna banka će u narednom periodu (očekuje se do 2017.) biti privatizovana, a već do sredine jeseni dobiće novog direktora i komercijalnog direktora. Selekciju i izbor kandidata za ove dve funkcije obavlja agencija „Pederson i partners“, a kako saznajemo, dosada je stiglo više ozbiljnih prijava zainteresovanih stručnjaka iz Srbije, regiona, ali i zapadnih zemalja. Komercijalna banka je vodeća banka po deviznoj štednji stanovništva i druga po učešću aktive u ukupnoj aktivi bankarskog sektora u Srbiji. Ima tržišno učešće od 13 odsto.  (ALO)