петак, 21 јуна, 2024
vesti online

Bivši robijaš želi da kupi četiri televizije

REHABILITACIJA Bivši robijaš želi da kupi četiri televizije

Radoica Milosavljević, biznismen iz Kruševca koji je zbog privrednog kriminala odležao četiri godine u zatvoru, prijavio se za kupovinu četiri lokalne televizijske stanice.

Ukoliko mu se planovi ostvare, u njegovom posedu bi, osim njegove firme „Sloga“, mogli da se nađu i RTV Kruševac, RTV Trstenik, RTV Brus i RTV Pančevo.
Milosavljević ne demantuje da je otkupio dokumentaciju za privatizaciju četiri televizije, ali negira priče o poslovnoj povezanosti s ministrom Gašićem, Kruševljaninom koji je takođe u medijskom biznisu.

– Televizije kupujem samo u interesu svog džepa, a ne džepa SNS ili Bate Gašića. Njega poznajem, ali nemam nikakve poslovne veze s njim. Uostalom, nisam ni član SNS, već SPS, i to od osnivanja. U vlasti sam bio kao zamenik gradonačelnika od 2009. do 2012. i od tada nisam više aktivno u politici, već u biznisu. Ozbiljan sam kupac i ne znam šta je tu vama čudno – kaže Milosavljević za „Blic“.

 

Ko je Radoica Milosavljević Maša (68)

– vlasnik preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže „Sloga“.
– vlasnik klinike „Sloga medik“
– dva puta osuđivan (zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave 1985. godine je osuđen na 18 meseci zatvora, a 1988. je ponovo osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja)
– bio direktor Sportskog centra, predsednik FK Napredak i predsednik Sportskog saveza
– 2009-2012. bio zamenik gradonačelnika

I ministar odbrane Bratislav Gašić negira bilo kakvu poslovnu povezanost s Milosavljevićem.
– Nemam nikakve veze, kao ni moja porodica, s mogućim kupovinama televizijskih stanica od Milosavljevića. Takva informacija je apsolutno netačna – rekao je Gašić za „Blic“.