субота, 27 априла, 2024
vesti online

Трамп: Меркел је направила катастрофалну грешку

LOНДОН – Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп изјавио је, у интервјуу за лондонски Тајмс, да је немачка канцеларка Ангела Меркел направила „катастрофалну грешку” са политиком отворених врата према избеглицама.

„Мислим да је направила једну веома катастрофалну грешку, а то је примање свих тих илегалаца”, рекао је Трамп.

Тајмс је изводе разговора објавио на Твитер налогу, наводећи да је то први интервју који је Трамп дао за британске медији од како је изабран за председника.

Поводом Брегзита, Трамп је рекао да „људи, земље желе сопствени идентитет” и да је Уједињено Краљевство „желело сопствени идентитет”, преноси Танјуг.

 

Трамп: НАТО је застарела организација

БЕРЛИН, ЛОНДОН – Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је НАТО „застарела организација” која се „није трудила да се бави тероризмом”.

„НАТО има проблема. Та алијанса је застарела јер је пре свега креирана пре много, много година”, рекао је Трамп у интервјуима за немачки таблоид Билд и лондонски Тајмс у издању од понедељка.

„Требало би да штитимо те земље, али многе од њих не плаћају шта би требало. То је веома непоштено према САД”, казао је Трамп, преноси Танјуг.(Politika)