субота, 27 априла, 2024
vesti online

BEOGRAD CENTAR DIPLOMATIJE Počinje Ministarska konferencija OEBS

U Beogradu počinje dvodnevna Ministarska konferencija OEBS na kojoj učestvuju ministri spoljnih poslova i zvaničnici 57 zemalja članica i partnerskih zemalja. Skup će biti održan u Kombank areni, a danas će od 7.45 do 9.00 Dačić, kao predsedavajući OEBS-u, dočekati ministre i šefove delegacija. Trenutno se u Areni nalazi veliki broj novinara, a obezbeđenje ovog skupa je na visokom nivou. Bulevar Zorana Đinđića na Novom Beogradu biće zatvoren za saobraćaj u oba smera.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, Ivica Dačić i Sergej Lavrov, izjavili su sinoć da očekuju da će Ministarski savet OEBS-a u Beogradu rezultirati zajedničkim odlukama o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma i slobodi medija.

 

Dačić je izrazio nadu da je Srbija uspela da ispuni zadatke tokom predsedavanja OEBS-om u godini koja nije bila laka, a koju je obeležio niz konflikata.

 

Prema njegovim rečima, pojavili su se i novi izazovi poput migrantske krize i niza terorističkih akata. (Blic)

 

Izmene u saobraćaju

 

Do petka, za saobraćaj će u oba smera biti zatvoren Bulevar Zorana Đinđića na Novom Beogradu, od Ulice španskih boraca do ulice antifašističke borbe, od 7 do 19 sati. Na ovoj deonici neće biti dozvoljeno ni parkiranje sve do subote u 7 ujutru.

Skup će biti održan u Kombank areni, a danas će od 7.45 do 9.00 Dačić, kao predsedavajući OEBS-u, dočekati ministre i šefove delegacija.