Svi granični prelazi na hrvatsko-srpskoj granici, osim Bajakova, i dalje su zatvoreni. Hrvatska vozovima prebacuje izbeglice do Mađarske, a jedna grupa je već stigla u Austriju.
Mnogi migranti samostalno kreću ka Sloveniji, u koju je stiglo više od hiljadu izbeglica.
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da je na terenu stanje mnogo gore nego što se misliloi da će biti neizbežno angažovati vojsku.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je vreme da EU donese jedinstvenu politiku u vezi sa migrantima i da Srbija ne sme da izvuče deblji kraj zato što se nalazi između dva kraka EU:

07:24 – PRVE IZBEGLICE IZ HRVATSKE STIGLE U AUSTRIJU

Na granični prelaz Hajligenkrojc tokom noći pristigao je veliki broj migranata koje su hrvatske vlasti prebacile u Mađarsku.

U noći, između petka i subote, na prelaz Hajligenkrojc, saopštila je policija, pristiglo je oko 1.000 izbeglica, koje su dalje prevežene autobusima do Beča i Graca.

Tokom dana vlasti očekuju dodatnih više hiljada izbeglica kao i na prelazu Nikelsdorf, gde se takođe u narednim satima očekuje dolazak oko 1.000 izbeglica.

Radi se o izbeglicama koje su u petak hrvatske vlasti prevezle do mađarske granice, a mađarske vlasti prosledile dalje ka Austriji. (Novosti)