субота, 11 маја, 2024
vesti online

Andreju Vučiću promenjen sudija

Privredni sud usvojio zahtev za izuzećem

Andreju Vučiću promenjen sudija

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Photo: www.turnbacktogod.com

Predsednik Privrednog suda u Beogradu usvojio je predlog punomoćnika Andreja Vučića za izuzeće sudije Privrednog suda Mirjane Jovanović. Vučićev punomoćnik advokat Zoran Jakoljević je na suđenju u ponedeljak zatražio izuzeće postupajuće sutkinje nakon što je ona odbila njegov predlog da se zaključi glavna rasprava u tom sporu, pošto je sudski veštak grafolog potvrdio da je reč o falsifikovanom potpisu

Zbog pozitivne odluke predsednika Privrednog sudatoga n azahtev Vučićevog advokata, tom predmetu će biti određen novi sudija, rekla je Tanjugu portparolka suda Gordana Petković. Razlog za izuzeće postupajućegsudije u ovom slučaju bilo je odugovlačenje postupka, precizirala je Petković i napomenula da će novi sudija biti određen metodom slučajnog uzorka, odnosno kompjuterskim programom, nakon čega će postupak biti nastavljen.

Žrtva političkih intriga i nameštaljki: Andrej Vučić, brat premijera Srbije

Photo: Facebook

Vučićev punomoćnik advokat Zoran Jakoljević je na suđenju u ponedeljak zatražio da se zaključi glavna rasprava u tom sporu, pošto je sudski veštak grafolog potvrdio da je reč o falsifikovanom potpisu, ali pošto je sutkinja Mirjana Jovanović odbila da okonča suđenje, on je podneo zahtev za njeno izuzeće. Punomoćnikfirme „Asomakuma” advokat Branislav Čubrilo tražio je dodatni rok od osam dana da se izjasni o grafološkom veštačenju, odnosno da na njega stavi primedbe i sudinica mu je to odobrila.

Brat srpskog premijera Aleksandra Vučića podneo je tužbu sudu kojom je zatražio utvrđivanje ništavosti akta o osnivanju firme “Asomakum”, jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu. Inače, 10. aprila u velikoj policijskoj akciji uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma „Asomakum“, registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Andrej Vučić, koji je na početku suđenja saslušan kao svedok u postupku, tada je naveo da su ceo taj slučaj montirale bivše vlasti da bi politički diskreditovale njegovog brata, aktuelnog premijera Srbije.