четвртак, 2 маја, 2024
IstaknutoSportVestivesti online

Zverev srušio Medvedeva

Ko čeka, taj i dočeka: Zverev srušio Medvedeva!

CINCINNATI 17. avg 202319:56 0 komentara
Aleksander ZverevREUTERS/Dan Hamilton-USA TODAY Sports

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju, pošto je u četvrtak porazio Danila Medvedeva, trećeg igrača sveta, posle uzbudljivog meča.

Masters u Sinsinatiju pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Po setovima je bilo 6:4, 5:7, 6:4 za tenisera iz Hamburga, koji trenutno zauzima17. poziciju ATP liste. Duel je trajao nešto više od dva i po časa.

ATP:

Naredni rival Zverevu, svojevremeno drugom igraču planete, biće pobendik duela koji igraju Adrijan Manarino i Makenzi Mekdonald.

Zanimljivo je da je ovim trijumfom Zverev prekinuo niz od tri poraza od Medvedeva, a sva ti nesupeha su došli takođe u duelima osmine finala turnira. Ispostavilo se da je bila „četvrta sreća“ za Sašu. Ukupno u međusobnim mečevima sa Medvedevom Zverev sada ima 7 pobeda i 9 poraza.

Takođe, Zverev je ovom pobedom stavio tačku na nepovoljnu seriju od devet poraza u deset mečeva sa top 10 igračima u tekućoj sezoni.

 

Prvi set je odlučio sedmi gem, u kojem je Zverev napravio brejk iskoristivši drugu brejk-loptu, a treba reći da je u prethodnom servis-gemu Rusa imao tri brejk-prilike. Pomučio se potom saša da brejk i potvrdi – spasao je tri brejk-lopte, ali konačno je tada sa 5:3 mogao da odahne i privede set kraju.

Drugi set je doneo razmenu brejkova u šestom i sedmom gemu, a ključni detalj bio je 12. gem, u kojem je Zverev servirao za ostanak u setu. Međutim, ostao je bez svog servisa ne osvojivpi niti jedan poen.

U odlučujućem setu viđena je velika borba, a nadomak „ambisa“ bio je Zverev u osmom gemu, kada se suočavao sa dve brejk-lopte. Ipak, „preživeo“ je, a potom u narednom gemu iskoristio prvu brejk-priliku i oduzeo Medvedevu servis.

 

Branilac titule u Ohaju je Hrvat Borna Ćorić, koji je u prethodnom finalu savladao Stefanosa Cicipasa.

Srbin Novak Đoković je dvaput u karijeri osvajao ovaj turnir (2018. i 2020. godine), a ovog puta nastupa u Sinsinatiju posle dvogodišnje pauze tokom koje mu je učešće bilo zabranjeno usled činjenice da nije vakcinisan protiv virusa korona.

Nastupio je ove godine na turniru i u dubl-konkurenciji, ali je u paru sa Nikolom Ćaćićem poražen u prvom kolu.

Bonus video

Kad se Tejlor Fric „zapali“ kao na igrici

01:08
SLEDEĆI VIDEO

2. Siner osvojio reli koji je trajao minut

00:57
3. Neverovatan udarac Tomija Pola protiv Kecmanovića

02:47
4. Alkaraz se pridružio meksičkom talasu u Sinsinatiju

03:26
5. Gael Monfis i dalje traje

06:44
6. Rubljov opet ispao u svom prvom meču
00:19
/
00:20

 

KOMENTARI (2)

Vidi sve komentare