петак, 17 маја, 2024
vesti online

Zaplena na jahti „Amsterdamer“: Udarac srpskoj mafiji u Španiji

Ni srpska ni španska policija još nisu saopštile imena Srbina i dvojice Hrvata koji su uhapšeni u sredu kada je na jahti “Amsterdamer” pronađena 1,1 tona kokaina.

Saradnja: Uz španske i srpski inspektori

– Imena nisu saopštena jer još traje akcija na razotkrivanju čitave mreže koja je bila uključena u šverc kokaina iz Južne Amerike ka Evropi. Španska policija je brod presrela u portugalskim vodama i on je prebačen u luku Las Palmas – kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.
Srpski tim policije uključen je u akciju direktno na terenu, u Španiji.

– Posle hapšenja na brodu, uhapšeno je još nekoliko osoba u Valensiji, za koje se sumnja da su deo organizovane kriminalne grupe u kojoj su građani bivše Jugoslavije i kojima je Španija baza za delovanje – kaže naš izvor.
Španski mediji navode da je ova akcija deo šire istrage koja se sprovodi na otkrivanju balkanskih kriminalnih organizacija.
– “Amsterdamer” je jahta široka 16 metara, koja je plovila pod američkom zastavom. Kokain je bio skriven u unutrašnjosti broda, na kom su bila trojica državljana Srbije – naveli su španski mediji.
Španski mediji navode i da su akcijom rukovodile policije Madrida i Valensije, a da je sve izvedeno po nalogu Nacionalnog suda.
(Blic)