субота, 27 априла, 2024
vesti online

VRŠLJANJE STRANIH OBAVEŠTAJACA Hrvati i Turci glavni špijuni u Srbiji!

Agenture rade na secesiji dela zemlje, otimanju poljoprivrednog zemljišta…

Špijun

Ilustracija, Foto: Profimedia

U Srbiji danas deluje 55 obaveštajnih agencija iz 40 zemalja, a prema zvaničnim podacima naših bezbednjaka najaktivniji su špijuni 10 stranih službi!

Od njih, najuticajniji su oni iz CIA, britanskog MI6, nemačkog BND, ruskog FSB, ali su najagersivniji agenti hrvatske SOA. Za ramenom im stoje špijuni iz Turske, Irana ali i Kosova.

Darko Trifunović, profesor bezbednosti iz Beograda, inače odličan poznavalac delovanja obaveštajnih službi u svetu i u Srbiji, kaže da strane agenture špijuniraju i naše političare, ali i podstiču secesiju određenih delova naše teritorije. Posebno su aktivni Hrvati čiji se špijuni bave privrednom špijunažom:

„Hrvatski agenti otkrivaju najpovoljnije uslove za kupovinu srpske zemlje u Vojvodini. Zemlju zatim hrvatski kupci knjiže u Osijeku kao vlasništvo države Hrvatske“, kaže Trifunović.

Govoreći o aktivnosti turske tajne službe politički analitičar Tomislav Kresović ukazuje da je ona u poslednje vreme više nego aktivna:

„Oni imaju za cilj da ostvare političke planove zvaničnog Istanbula da se u jedan osmanlijski sistem na Balkanu uvedu Raška oblast, BiH, Kosovo i Makedonija. Taj proces se koordinira iz dva obaveštajna centra u Beču i u Novom Pazaru. A izvodi se u sadejstvu sa agenturama arapskih zemalja i Albanije“, navodi Kresović.

Američka CIA je ovlastila tursku agenturu da aktivno deluje na prostoru Srbije, posebno u Raškoj oblasti gde se bavi širenjem islamizma… (ALO)