субота, 4 маја, 2024
vesti online

UHAPŠENI U CRNOJ GORI Srbi pali zbog malverzacija teških osam miliona evra

Trojica Beograđana, S. S. (37), M. L. (63) i G. K. (78), uhapšeni su u Crnoj Gori sa još pet osoba zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi i tako naneli štetu opštini Budva u iznosu od oko 8.000.000 evra.

Novac

Novac, Foto: Shutterstock

S. S. je bio izvršni direktora firme “Biochem Inindustries” d.o.o. Budva, a M. L. osnivač “Tradeunique CG” d.o.o. Budva.

– Policija je u saradnji sa tužilaštvom utvrdila sumnje da su se desetorica osumnjičenih tokom 2010. godine u Budvi udružili radi vršenja krivičnih dela i stvorili kriminalnu grupu u cilju sticanja nezakonite dobiti ili moći, koristeći u tu svrhu poslovne strukture opštine Budva, preduzeća “Tradeunique CG” d.o.o. Budva, “Wte Wassertechnik Gmbh”, deo stranog društva u Podgorici, i “Biochem Inindustries” d.o.o. Budva, u kojima su obavljali svoje službene dužnosti, odnosno kojima su rukovodili. Oni su, kako se sumnja, svojim nezakonitim radnjama, koje su preduzeli u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi, naneli štetu opštini Budva u iznosu od oko osam miliona evra – navode u crnogorskoj policiji.
Osim Beograđana, uhapšeni su i L. R. (39) iz Budve, koji je obavljao funkciju potpredsednika opštine Budva, D. V. (33) iz Budve, ovlašćeni zastupnik firme “Wte Wassertechnik Gmbh”, zatim G. B. (51) iz Podgorice, izvršni direktor privrednog društva “Tradeunique CG” d.o.o. Budva, dok se za jednom nepoznatom osobom i dalje traga. Prijave su podnete i protiv tri firme, “Tradeunique” d.o.o. Budva, “Wte Wassertechnik Gmbh” i “Biochem Industries” d.o.o. Budva, zbog sumnje da su počinile krivično delo pomaganja prilikom zloupotrebe službenog položaja. (Alo)